MAY THE FOURTH BE WITH YOU MAJORS – Blackhawk Valley & Milwaukee Regions

May 4 & 5, 2019 - Blackhawk Farms Raceway 1.95 Mile Sanction # 19-M-6005

REVISED Schedule of Activities

FRIDAY May 3, 2019

Blackhawk Farms open test day. These test days are provided by BFR and not covered under event sanction. Call Blackhawks Farms at 815-389-2000 for additional information.

Friday, May 3, 2019

9:00 AM - 11:30 AM Tech Inspection - Annual only

9:00 AM - 12:00PM Test Groups

1:00 PM - 4:00 PM Tech Inspection - Annual only

12:00PM Lunch

5:30 PM - 8:30 PM Registration

1:00 PM - 4:30 PM Test Groups

5:30 PM - 8:30 PM Tech Inspection

PLEASE NOTE:

Scheduled session times are approximate and are for planning purposes only. Run groups with less

than 15 cars may be combined by the Race Director. Actual start times may vary based on forces of nature and on-track incidents. Stewards will NOT take action on MINOR schedule changes. Starting times may be altered with little or no notice. Please pay attention to the PA.

Saturday, May 4, 2019		Sunday May 5, 2019	
Combined practice group sessions are		Combined qualifying group sessions are	
10 minutes per group.		10 minutes per group	
6:45 AM –	Noon Registration	7:00 AM – 11:30 AM	Registration
7:30 AM	Tech for late arrivals only	7:00 AM - 11:30 AM	Tech by appointment only
8:10 - 8:30 AM	20 min Practice Groups 1 & 2	8:10 AM – 8:30 AM	20 min Qualifying Groups 1 & 2
8:40 - 9:00 AM	20 min Practice Groups 3 & 4	8:40 AM - 9:00 AM	20 min Qualifying Groups 3 & 4
9:10 - 9:30 AM	20 min Practice Groups 5 & 6	9:10 AM - 9:30 AM	20 min Qualifying Groups 5 & ^
9:10 - 9:30 AM	20 min Qualifying Groups 5 & 6	9:35 AM – 9:45 AM	10 min Qualifying for Group 7
9:35 - 9:45 AM	10 min Practice Group 7	9:55 AM	24 laps or 35 min Race Group 1
9:55 AM	20 min Qualifying Group 1	Followed By:	24 laps or 35 min Race Group 2
10:15 AM	20 min Qualifying Group 2	Followed By:	24 laps or 35 min Race Group 3
10:45 AM	20 min Qualifying Group 3	12:00 PM (Approx.)	LUNCH
11:05 AM	20 min Qualifying Group 4	1:00 PM	24 laps or 35 min Race Group 4
11:35 AM	20 min Qualifying Group 5	Followed By:	24 laps or 35 min Race Group 5
11:55 AM	20 min Qualifying Group 6	Followed By:	24 laps or 35 min Race Group 6
12:15 PM	LUNCH with Track Touring*	Followed By:	24 laps or 35 min Race Group 7
1:15 PM	20 min Qualifying Group 7		
1:45 PM	20 min timed Race Group 1		
Followed By	20 min timed Race Group 2		
Followed By	20 min timed Race Group 3		
Followed By	20 min timed Race Group 4		
Followed By	20 min timed Race Group 5		
Followed By	20 min timed Race Group 6		
Followed By	20 min timed Race Group 7		
5:30 PM +/-	Worker/Competitor Party		
*30-minute Touring will begin 15 minutes after end of previous session. See Supps for Details			

Race Groupings

Group 1 SM

Group 2 SRF3

Group 3 Big Bore Open Wheel: FC, FE, FE2, FM, FB, FA, P1, P2

Group 4 Small Bore Open Wheel: FV, FF, F5

Group 5 Small DOT Closed Wheel: T2, T3, T4, STU, STL

Group 6 Small Bore Slicks Closed Wheel: EP, FP, HP, GTL, B-Spec

Group 7 Big Bore Closed Wheel: AS, T1, GT1, GT2, GT3, GTX* (* Not a Runoffs eligible class).