Society of Vintage Racing Enthusiasts

16th Annual

Columbia River Classic

September 8-9, 2018

Tentative Rev 3 8/31/2018

Schedule (chicane event)



"I wrote years ago that I thought Formula Ford racing in its heyday, was possibly the best racing there ever was. I would say - dollar for dollar - that remains true today" Peter Egan

The CrossFlow Cup

www.sovrenracing.org

Friday September 7 Registration: 3-6 (At the trailer outside the main gate). Tech: 4-6 (stationary near Grid)					
Saturday September 8	unday, September 9				
7:00 - 1:00 Registration @ Trailer. PIR Parking area at entrance.	7:30 - 12:00 Registration @ Trailer. PIR Parking area at entrance.				
7:00 - 12:00 Tech Inspection in Pre-Grid Area (Stationary)	7:30 - 1:00 Tech Inspection in Pre-Grid Area (Stationary)				
7:30 Worker's Meeting – RoseCup Tower	7:30 Chapel Service Banquet Tent in grass field.				
8:00 MANDATORY ALL DRIVER'S MEETING. Tower Grandstand	8:00 Worker's Meeting – RoseCup Tower				
8:20 MANDATORY GROUP 4 MEETING - CrossFlow Cup Group Sponsors:	Group Sponsors:				
8:40 - 8:55 15 min Practice/Qual Group 1	9:00 - 9:20 20 min Race #3 Group 1				
9:00 - 9:15 15 min Practice/Qual Group 2/7a	9:30 - 9:50 20 min Race #3 Group 2/7a				
9:25 - 9:40 15 min Practice/Qual Group 5/6	10:00 - 10:20 20 min Race #3 Group 5/6				
9:45 - 10:00 15 min Practice/Qual Group 4	10:30 - 10:50 20 min Race #3 Group 4				
10:10 - 10:25	11:00 - 11:20 20 min Race #3 Group 3/7b				
10:35 10:50 15 min Race #1 Group 1	11:30 · 11:55 25 min USRRC				
10:55 11:10 15 min Race #1 Group 2/7a	12:00 · 2:00 LUNCH (ABFM Slalom on Track)				
11:20 - 11:35	2:05 2:25 20 min Race #4 Group 1				
11:40 - 11:55	2:35 2:55 20 min Race #4 Group 2/7a				
12:00 2:00 LUNCH (ABFM Slalom on Track)	3:05 3:25 20 min Race #4 Group 4/5/6				
2:10	3:35 3:55 20 min Race #4 Group 3/7b* (Maybe combined with Group 2 at 2:35)				
2:35	4:10 5:10 Worker Party @ Fast Track Café				
3:05 3:25 20 min Race #2 Group 2/7a					
3:35	The Crossflow Cup				
4:05 4:25 20 min Race #2 Group 4 CrossFlow Cup Race	A series with the core objective of gathering racers who venerate these				
4:35 4:55 20 min Race #2 Group 3/7b	cars, want to have a great time and show the racing world the proper				

driver that attends.

RACE GROUPS

5:05

5:45

6:25 Worker Party - Fast Track Café

Group	1	vintage, and Small Bore 1972 and Earlier, and FV & FJr
Group	2	Mid Bore Production
Group	3	Large Bore Production
Group	4	Formula Ford (FF=1972 earlier; CF=1973-1981; MFF=1982+ and slicks)
Group	5/6	All SportsRacers and Open Wheel)
Group	7*	1973-1985 Production cars mixed into group 2 & 3

5:20 15 min Austin Healy Sprites / MG Midgets Race

Group 3/7b

Thanks for coming! See you next in Seattle.

Motorsports. With big fields, hard clean racing, lots of great prizes and

great parties, this will be a memorable year for any Historic and Club Ford

place for what is the most important racing class in the history of

Register for Fall Finale September 22-23 www.sovren.motorsportreg.com Early bird deadline Monday, Sept 10