

2018 Bert Olson Majors Presented by Lane Automotive

South Bend and Detroit Regions July 7-8, 2018 GingerMan Raceway Sanction 18-M-5432-S



Schedule of Activities

Saturday-Sunday Race Groups

Group 1	EP,FP,GTL,HP	Group 5	SRF3
Group 2	FV,FF,F5	Group 6	STL,STU,T2,T3,T4,B-Spec
Group 3	SM	Group 7	FA,FB,FC,FE,FE2,FM,P1,P2
Group 4	GT1, GT2, GT3, AS, T1		

PLEASE NOTE: Scheduled session times are approximate and are for planning purposes only. Actual start times may vary based on forces of nature and on-track incidents. Stewards will NOT take action on MINOR schedule changes. Starting times may be altered with little, or no notice. Please pay attention to the PA.

Friday, July 6, 2018

3:30 PM - 9:00 PM	Registration (Late entries will be processed at the discretion of the Chief Registrar)	
3:30 PM – 9:30 PM	 9:30 PM Tech Inspection/Express Tech – at the base of the tower in the paddock 	
	If Annual Tech is needed; you MUST contact Rod Markowicz for a reservation at	
	rodionjm@yahoo.com	

Friday "early bird" free practice for those that register by June 30, 2018. NO EXCEPTIONS! Run by GingerMan Staff. NOTE-Friday groups are different than the Saturday-Sunday Race Groups.

6:00 PM	20 min Practice-SM, T4,B-Spec			
6:25 PM	20 min Practice-SRF3,FE,FE2			
6:50 PM	20 min Practice-AS,T1,T2,T3			
7:15 PM	20 min Practice-EP,FP,GTL,HP,STL,STU			
7:40 PM	20 min Practice-FV,FF,F5			
8:05 PM	20 min Practice-GT1,GT2,GT3			
8:30 PM	20 min Practice-FA,FB,FC,FM,P1,P2			

Friday Night Socials: SM at Advanced Autosport Paddock 7:00 pm
FE,FE2,SRF at Alliance Autosport Paddock 7:20 pm
AS,T1-T4, B-Spec at Capaldi Racing Paddock 7:40 pm

Saturday, July 7, 2018

outuruay, oury 1, 2010					
6:30 AM - 1:00 PM	Registration	11:00 AM	22 Lap Race or 40 min, Group 1		
7:00 AM - 1:00 PM	Tech Inspection	11:45 AM	Lunch-1 hour		
8:00-8:40 AM	20 min Qualifying, Group 1	12:45 PM	22 Lap or 40 min Race, Group 2		
	20 min Qualifying, Group 2	1:35 PM	22 Lap or 40 min Race, Group 3		
8:50-9:30 AM	20 min Qualifying, Group 3	2:25 PM	22 Lap or 40 min Race, Group 4		
	20 min Qualifying, Group 4	3:15 PM	22 Lap or 40 min Race, Group 5		
9:40-10:20 AM	20 min Qualifying, Group 5	4:05 PM	22 Lap or 40 min Race, Group 6		
	20 min Qualifying, Group 6	4:55 PM	22 Lap or 40 min Race, Group 7		
10:30-10:50 AM	20 min Qualifying, Group 7	5:35 PM	Dinner-Driver + 1 crew		

Sunday, July 8, 2018 (You must re-qualify for starting position for Sunday races)

	\	0.	,
6:45 AM – 11:00 AM	Registration	10:25 AM	18 Lap or 35 min., Group 1
7:30 AM	Tech for late arrivals only	11:00 AM	Quiet Time and Lunch
8:00-8:30 AM	15 min Qualifying 2, Group 1	12:00 PM	18 Lap or 35 min Race, Group 2
	15 min Qualifying 2, Group 2	12:40 PM	18 Lap or 35 min Race, Group 3
8:40-9:10 AM	15 min Qualifying 2, Group 3	1:20 PM	18 Lap or 35 min Race, Group 4
	15 min Qualifying 2, Group 4	2:00 PM	18 Lap or 35 min Race, Group 5
9:20-9:50 AM	15 min Qualifying 2, Group 5	2:40 PM	18 Lap or 35 min Race, Group 6
	15 min Qualifying 2, Group 6	3:20 PM	18 Lap or 35 min Race, Group 7
10:00-10:15 AM	15 min Qualifying 2, Group 7		

Seamless Qualifying-Each group gets their own qualifying session, but cars stranded off course will not be towed back to the paddock until after their seamless session. For example: Saturday 8:00 am-Group 1 qualifies and Group 2 qualifies at 8:20 am.







